AKÜ’DE ‘GELECEK’ KONUŞULDU

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Gelecek Araştırmaları-Stratejileri Geliştirme ve Uygulama Merkezi ile Fütüristler Derneği tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen “Türkiye’deki Fütürizmin Dünü-Bugünü ve Geleceği” konulu panel düzenlendi.

Dün, Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampüsü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Türkiye’deki Fütürizmin Dünü-Bugünü ve Geleceği paneline Fütüristler Derneği Başkanı Murat Şahin, Cebit A.Ş. Ar-Ge Yöneticisi Ali Türker ve Genç Fütüristler Derneği Başkanı ve Psikolog Barış Gürkaş konuşmacı olarak katıldılar.

Prof. Dr. İsmail Sedat Büyüksağiş, “Gelecek Araştırmaları-Stratejileri Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nde hedefler dikkate alınarak ortak, çoklu akıl ile kararlar alınmaktadır. Konu uzmanı akademisyenlerden oluşturduğumuz komisyonlar ile birlikte şehrimizi daha yaşanabilir, daha modern bir kent haline getirmeyi umuyoruz” dedi.

ÜNİVERSİTELER GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRİYORLAR

Fütüristler Derneği Başkanı Murat Şahin konuşmasında, “2005 yılında Fütüristler Derneği kurulduğunda hayallerimden birisi üniversitede gelecek ile ilgili araştırmalar yapılmasına ortam sağlamaktı. Biz, dernek olarak üniversiteleri çok önemsiyoruz. Çünkü üniversiteler geleceği yaratıyorlar. Bu yüzden üniversitelere önem veriyoruz. Türkiye’de yaklaşık 20 okulda fütüristlik kulüpleri kurduk. İlk defa devlet üniversitesinde gelecek araştırmaları dersi açtık” diye konuştu.

FÜTÜRİSTLER, FÜTÜRİZMİ TARTIŞTI

Fütüristlik hakkındaki multivizyon gösterisinin ardından panele geçildi. Prof. Dr. İsmail Sedat Büyüksağış’ın yöneticiliğini yaptığı “Türkiye’deki Fütürizmin Dünü-Bugünü ve Geleceği” konulu panelde, Cebit A.Ş. Ar-Ge Yöneticisi Ali Türker “Güçlüler Geleceğe Sahip Çıkar”, Genç Fütüristler Derneği Başkanı ve Psikolog Barış Gürkaş “Bugünden Geleceğe İnsan”, Fütüristler Derneği Başkanı Murat Şahin ise “Sürdürülebilir Gelecek İçin Geçmişten yarına Dersler” konularında sunumlarını gerçekleştirdiler. Programın öğleden sonraki bölümünde ise sinevizyon gösterisi ve hediye çekilişleri gerçekleştirildi.

Kurtuluş gazetesi haberi için tıklayınız.

03 Ocak 2021, Pazar 120 kez görüntülendi