AKÜ gelecek araştırmalarıyla ilgili çok önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi Gelecek Araştırmaları-Stratejileri Geliştirme ve Uygulama Merkezi (GASGUM) ile Fütüristler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen “” konulu etkinlik yarın (17 Mayıs 2013 Cuma günü) saat 10.00’da Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Etkinlik kapsamında “Türkiye’deki Fütürizmin Dünü, Bugünü ve Geleceği” konulu bir panel düzenlenecek. Panelde ele alınacak konular ve konuşmacılar şöyle sıralanıyor:
Fütüristler Derneği Başkanı Murat Şahin: “Sürdürülebilir Gelecek için Geçmişten Yarına Dersler”, SEBİT Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş. Yöneticisi Ali Türker: “Güçlüler Geleceğine Sahip Çıkar”, Fütürizm Kulüpleri Komitesi Başkanı Barış Gürkaş: “Bugünden Geleceğe İnsan”.

Merkezin ilk etkinliğ 2005 yılında, sosyal yaşamın ve iş yaşamının gelecekte nasıl şekilleneceğine dair tahminlerde bulunmak ve disiplinler arası çalışmalar yapmak üzere İstanbul’da kurulmuş olan Fütüristler Derneği ile Hartek Mermer Ltd. (İstanbul) ile Gürmas Makina (Afyonkarahisar) firmalarının katkılarıyla gerçekleştirilecek olan panel, AKÜ Gelecek Araştırmaları-Stratejileri Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nin (GASGUM) ilk etkinliği olması bakımından da önem taşıyor.

Geçen yıl kuruluşunu tamamlayarak Resmi Gazete’de yönetmeliğinin yayınlanmasıyla faaliyete başlayan Merkezin amaçları arasında, öncelikle gelecekteki sosyal ve iş yaşamı ile sosyal ve pozitif bilimlerdeki bütün disiplinlerin ve teknolojinin insanlığı ne kadar etkileyeceği ve nasıl yön vereceği ile ilgili olarak görüşleri paylaşmak, yöntemlerin geliştirilmesini sağlamak ve geleceğe yönelik çalışmaların kamuoyu tarafından anlaşılmasına yardımcı olmak gibi konular yer alıyor.

AKÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. İ. Sedat Büyüksağiş’in Merkez Müdürü olarak görev yaptığı GASGUM’un Müdür Yardımcılığını AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi İletişim Tasarımı ve Grafik Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu yürütüyor.

Afyon haber internet sitesindeki haber için tıklayınız.

03 Ocak 2021, Pazar 71 kez görüntülendi